Førjaktinformasjon for Knutshø villreinområde 2024

Publisert den

Informasjon før jakta i Knutshø villreinområde 2024

Rettighetshaverne bruker nå en felles kontrakt med eget kart med jegere i Knutshø villreinområde, og det er noen endringer i regelverk i forhold til foregående år.

  • Det er ikke tillatt å felle dyr nærmere åpen vei enn 300 meter og i noen områder ved Fundin.  
  • Parkeringsforbud på nye strekninger.
  • Fellesjakt i tre dager i tre perioder.  Tirsdag – torsdag i de tre siste ukene.
  • Jakt på Folldalsgrunn krever 45 treningsskudd

Vi ber jegerne sette seg inn i bestemmelser i jegerkontrakten og se på kartet. Kontrakten, kart og GPX-filer finer du på HER (GPX-filer kommer så snart de er klare, forhåpentligvis 20.08).

Jegere skal rapportere sin jakt på to måter:

  • Felte dyr skal rapporteres i www.horteviltregisteret.no eller via Sett og skutt-appen. Sett og skutt – appen er ny i år og må lastes ned på nytt.
  • Kontrollkort skal leveres i korrekt utfylt til rettighetshaveren du fikk det av uavhengig om du har felt dyr eller ikke.

Vi ber jegerne være nøye med å veie sine felte dyr slik at vi får slaktevekter av god kvalitet. Det blir delt ut egne vekter sammen med kalvekort. Vi ber også om at kjever blir levert inn med tydelig utfylt merkelapp. Det er også viktig at instruksen i utdelt CWD-prøvesett blir fulgt.

Under jakta vil vi legge ut oppsynet sine observasjoner av villrein på villreinområdet sin facebookside (Knutshø villreinområde). Vi prøver å gjøre dette hver kveld. Her kan jegere som ønsker det også legge sine observasjoner i kommentarfeltet.

Vi har laget en huskelapp som du kan lagre på telefonen eller skrive ut, den finner du HER.